Krakon - wrażenia, wspomnienia, ZDJĘCIA!

Masz jakąś ciekawą informacje do przekazania? Nie krępuj się i powiedz nam o tym :D

Krakon - wrażenia, wspomnienia, ZDJĘCIA!

Postprzez Kamisha » niedziela, 28 lipca 2013, 15:43

No siemka wszystkim :)) Właśnie wróciłam do domu i mam chwile, żeby do was napisać :) Bardzo się cieszę, że mogłam was poznac na żywo! To było świetne doświadczenie :) Na krakonie podobało mi się bardzo, szkoda tylko, że w czasie naszego panelu był konkurs cosplay i mało osób było... trudno, niech żałują :D Naprawdę było super was zobaczyć, mam nadzieję, że kiedys jeszcze się na jakims konwencie spotkamy :) Jedyne, czego żałuję, to tego, że nie zrobiliśmy sobie wspólnego zdjęcia :/ Ech no.

No i bardzo wazna sprawa - zdjęcia! Jaj ktoś robił to bardzo prosze o wrzucenie tutaj lub przesłanie mi na kamisha1987@yahoo.co.uk :) Jak znajdziecie gdzieś w necie jakies galerie czy pojedyncze zdjęcia to prosiłabym o zalinkowanie! :)))

A jak wam się podobał mój cosplay? Co by można było w nim poprawić, zmienić? Będę wdzięczna za sugestie :)))
Kamisha
Her Majesty Celestia

Postprzez » niedziela, 28 lipca 2013, 15:43

Re: Krakon - wrażenia, wspomnienia, ZDJĘCIA!

Postprzez Withord » niedziela, 28 lipca 2013, 17:21

Nie zrobiliście sobie wspólnego zdjęcia? Łee
Poproszę więcej wrażeń i relacji co wy tam właściwie robiliście :P
"Rozmowa to nie to samo co zapłodnienie" ~ Siara "Siara" Siarzyński
Withord
Pegasus Pony

Postprzez Aziz » niedziela, 28 lipca 2013, 17:24

no.. tak. Ja z kolei usłyszałem, że nasz panel był najlepszy (@Mizu) Ja wielkim konwentowiczem nie jestem, ale chętnie na MLK 2 bym się z kimś znajomym zobaczył :) Fakt, tego zdjęcia szkoda. Ale Piotrek coś robił, więc pewno będą. Gdzies w sieci widziałem "relację" na 3 minuty, gdzie była na zdjęciu nasza RD. Cosplay oczywiście świetny, nie umiałbym lepiej odwzorować Twi.
ZBIERAM NA KOMPUTER
KLIK!
I could save my lonely soul for You
but the feeling in my heart can't follow through
You can give your broken heart to me
cause You know that I'll stay with You
That's why they call me Loyalty

Obrazek
Aziz
Little Pony

Postprzez Falconek » niedziela, 28 lipca 2013, 22:17

Kamisia, cosplay był doskonały :) Jeśli chodzi o panel o kucykach to IMO był najlepszy ze wszystkich, które odwiedziłem na konwencie, świetnie się bawiłem w Waszym towarzystwie i w ogóle warto było przecierpieć te (w sumie) 14 godzin w pociągu :)
Jeśli chodzi o focie to po raz kolejny wyszło, że nie umiem robić zdjęć przy sztucznym świetle, a mój aparat to badziew, no ale :P

obrazek
Kliknij obrazek, aby powiększyć
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
Lepiej być słynnym pijakiem, niż anonimowym alkoholikiem
Falconek
Little Pony

Postprzez Kamisha » poniedziałek, 29 lipca 2013, 10:51

Aaa, zdjęcisza! :D Super :D Szkoda tylko, że ostatnie rozmazane, bo na poprzednich wyglądam bardzo niefotogenicznie xD Co do cosplayu to dostałyśmy sporo pochwał i póki co chyba nie będziemy nic zmieniać, ewentualnie dorobię sobie skrzydełka jak znajdę czas ;)
A co my tam robiliśmy? Ja na ten przykład bawilam się świetnie :D Brałysmy udział w filmiku cosplayowym, biegałyśmy po szkole bo nie wiedziałysmy co gdzie w ogóle sie odbywa i w związku z tym nie trafiłysmy na prawie żadna prelekcję [ino na Mastertona, ale przynudzał, więc zwiałysmy]. Poznałam kilku fajnych ludzi, rysowniczki z devianta i przemiłe cosplayerki :) Było naprawdę super, atmosfera świetna :) Gdyby tylko nie ten upał... pod koniec dnia byłam przemęczona, ubranie można było wykręcać, makijaż spłynął a jarzeniówki w połączeniu z soczewkami nadały mym oczom piękny, czerwony kolor xD ale powtórzyłabym to, chociażby i w najbliższy weekend :) co do relacji z naszego panelu to poprosiłabym chłopaków o opisanie tego, ja tylko wiem mniej więcej co się działo, nie znam nawet imion/nicków uczestników ;)
Kamisha
Her Majesty Celestia

Postprzez Aziz » poniedziałek, 29 lipca 2013, 11:16

Obozie, zdjęcia. Weźcie wklejcie moją twarz sprzed pół roku zamiast obecnej. Poza tym w porządku, liczę że Piotrek zaraz nawali większą ilością, nie tylko z samego Krakonu.
ZBIERAM NA KOMPUTER
KLIK!

Obrazek
Aziz
Little Pony

Postprzez Falconek » poniedziałek, 29 lipca 2013, 11:35

Ostatnie jest rozmazane bo z komórki :P Fotek mam więcej ale są za ciemne/za jasne/nieostre... wybrałem najlepsze :P
Poza kucykami byłem najpierw na prelekcji o symbolice związanej z porami roku w poezji japońskiej (miało być o japońskich fortyfikacjach ale Krakon) a potem na panelu plastycznym, gdzie usiłowałem narysować kucyka ^^
W sumie panel kucykowy wypadł fajnie na tle innych i miał klimat - reagująca publiczność, dialog i w ogóle :P Tylko żeby nie ten upał, jeden z najpiękniejszych momentów wieczoru: prysznic u Piotrka :P Powtórki nie mogę się doczekać ^^
Lepiej być słynnym pijakiem, niż anonimowym alkoholikiem
Falconek
Little Pony

Postprzez Withord » poniedziałek, 29 lipca 2013, 12:14

Jak chcecie powtórkę to w Krakowie chyba odbywa się światowy dzień młodzieży :)
Kto właściwie jest na zdjęciach? Bo poznaje jedynie Siarę i Kamishę, zgaduję że czytający na zdjęciu gdzie na slajdzie widnieją konie z pierwszej generacji to Piotrek.
Więc ta szkolna klasa to była aula, tak? :D
Kamisha bardzo łądny cosplay 。◕‿‿◕。
"Rozmowa to nie to samo co zapłodnienie" ~ Siara "Siara" Siarzyński
Withord
Pegasus Pony

Postprzez Piotrek_EPKK » poniedziałek, 29 lipca 2013, 12:30

Najciekawsze zdjęcia, nie ma ich bardzo dużo, bo na bieżąco musiałem kontrolować przebieg programu :lol:
Zdjęcia HD czyli w wyższej niż zazwyczaj rodzielczości :idea:

http://imgur.com/a/tKN1I

Opisy:

1 i 2 - Cosplay czyli hit Naszego panelu. Najlepszy był Kamisi moim zdaniem, nic mu nie brakowało :idea:

3 - Wycieczka krajoznawcza czyli 15km w 7 godzin na nogach w 36 stopni! Plecy bolą, ale było WARTO :D

4 - Zwycięzca "Spostrzegawczego Kucyka", ale i Nasz najnowszy użytkownik. Dashie - Gratulujemy :)

5 - "Pula Nagród" czyli to o co toczyły się Igrzyska :lol:

6 - Pan organizator, a także twórca i ekipa porządkowa. Z nim mogliśmy być spokojni o pacyfikację gimbusów :wink:

7 - Nasza publiczność w połowie panelu, na początku BYŁO WIĘCEJ, ale po ok 20min wszyscy wybyli na pokaz "Cosplay" :x (shame organizatora!)

8 - Zwyciężczyni konkursu plastycznego, odbiera zasłużoną nagrodę :idea:

9 - Siara w "środowisku naturalnym".

10 - Zwycięzca "wiedzówki". Gratulacje! Nagroda absolutnie zasłużona, gdyż kolega zdobył prawie MAX punktów, a nie brał pytań łatwych!!!
Pozdrawiam,
Piotrek
Piotrek_EPKK
The Great and Powerful

Postprzez Kamisha » poniedziałek, 29 lipca 2013, 12:52

Yay, więcej zdjęć :D :D :D
Super, super! A macie jakieś z grilla? :)
Tylko Siara... Więcej uśmiechu!! :D Jak będziesz taki poważny przedawał te odkurzacze, to zapewniam ci, że ludzie będą je brali ze strachu przed tym, że następnym razem przyjdziesz sprzątnąc ich xD

Withord napisał(a):Kamisha bardzo łądny cosplay 。◕‿‿◕。

Dziękuję :D wieczorem dodam swoje zdjęcia :D nie ma ich wiele, ale zawsze to coś :)
Kamisha
Her Majesty Celestia

Postprzez Power » poniedziałek, 29 lipca 2013, 14:05

Czemu wy tak bardzo mnie nie lubicie? Nie było mnie, a wy piszecie, jak wspaniale było :<
Power
Blank Flank

Postprzez Ziemniarka » poniedziałek, 29 lipca 2013, 14:23

Pewnie większość nawet nie wie kim ja jestem więc informuję że cosplayowałam Applejack :P
Pierwszy raz w życiu byłam na tego typu imprezie, fakt paradowania w przebraniu przerażał mnie strasznie ale szybko mi przeszło, mimo nie do końca dobrej organizacji i upału impreza podobała mi się bardzo :D megapozytywni ludzie, fajne przebrania, sympatyczna atmosfera... już się nie mogę doczekać wzięcia udziału w kolejnej tego typu imprezie i oczywiście cosplayu :D Siara i Piotrek dzięki raz jeszcze za pomoc w odpaleniu samochodu

EDIT:

Nie wiem czy Kamisia się chwaliła, ale udzielałyśmy wywiadu dla Radia Eska :D Ponoć miała być relacja z krakonu w poniedziałek. Czy ktoś słuchał może dziś tego radia? ja słucham od rana prawie przez cały czas EskiRock i niestety nic nie słyszałam :/
Lol I'm a potato
Ziemniarka
Retarded Moderator

Postprzez Kamisha » poniedziałek, 29 lipca 2013, 14:52

U mnie w pracy nie działa Rock :/
Ale za to znalazłam zdjęcia! :D Nawet jesteśmy tam! :D http://www.soushibo.pl/event/krakon-2013/
Kamisha
Her Majesty Celestia

Postprzez Aziz » poniedziałek, 29 lipca 2013, 15:00

Eska to nie Eska rock. więc możliwe że coś jż było.
ZBIERAM NA KOMPUTER
KLIK!

Obrazek
Aziz
Little Pony

Postprzez Ziemniarka » poniedziałek, 29 lipca 2013, 15:05

Kamisia, Czy to nie są przypadkiem zdjęcia kolegi który siedział z nami przy piwie? :P

Aziz, mówili że wiadomości ogólne są te same na esce i esce rock, więc bylibyśmy tu i tu
Lol I'm a potato
Ziemniarka
Retarded Moderator

Postprzez Piotrek_EPKK » poniedziałek, 29 lipca 2013, 17:18

Cóż przyszło również mi napisać parę słów o Naszym Panelu jak również o Krakonie. Generalnie Nasz panel mimo problemów natury czysto technicznej i wynikającej z poniekąd "olania nas" przez kordynatora uważam za wielki sukces! Same głosy zaprowionych "konwentowiczów" jak i kilku osób, które uczestniczyły w czymś takim po raz pierwszy potwierdzały ten fakt :D Wielka szkoda, że z pełnej po brzeg sali po zaledwie 30 minutach wyszło dużo osób, ale tutaj niestety zawiniła godzina pokrywająca się z pokazem Cospaly w innym budynku :cry: Mimo tego frekwencja dopisała, bo na sali mieliśmy już do końca ponad 30 osób :wink: Prelekcje myślę, że były ciekawe, niestety z powodu organizacyjnego (wyrzucanie z budynku na 20min przed końcem) jedną musiałem odpuścić... Konkursy udały się znakomicie, widać było skupienie również na twarzach ludzi, którzy raczej cały czas "broili" po sali :wink: Wyniki uczciwe - wygrały faktycznie najlepszy rysunek, najbardziej spostrzegawczy widz (policzył Gummiego idealnie!) i chłopak z największą wiedzą o serialu (prawie max punktów, a nie brał ŁATWYCH pytań!). Pula nagród była satysfakcjonująca i szczerze wątpie, żeby gdzieś idziej na niekomercyjnym panelu TAKIE dawali :lol: Perełką wystąpienia był cosplay - nie spdziewałem się, że to aż tak dobrze wyjdzie :wink:

W tym miejscu serdeczne podziękowania dla grupy organizacyjnej: Kamisia, Ziemniarka, Siara i Aziz. Nikt nie zawalił, wszystko wyszło idealnie! Cieszę się, że mogłem Wam pomóc!

O samym festiwalu słów kilka... Dla mnie było to niestety DNO organizacyjne. Uczestniczyłem już w wielu imprezach masowych, jak również multum rzeczy na nich organizowałem! Takiego chaosu i rozgardiaszu jak tutaj nigdy nie widziałem... Tak naprawdę kordynator "zrehabilitował się" 5 min przed początkiem panelu oferując nam LEPSZĄ salę niż mega-totalny-szit, który nam przydzielono... Nie była to jednak w żadnym miejscu obiecywana "aula" o pojemności "ponad 100 osób" :roll: Tak się zdaje, że tylko dzięki mojej wprawie w załatwianiu formalności udało Nam się (ja, Siara i Aziz) uniknąć kłopotów na bramie, bo oczywiście do końca nikt "never heard" o nas... Dlatego musimy się mocno zastanowić czy za ROK będziemy chcieli robić taki panel AKURAT dla RSquad...

Osobną sprawą był OldieMeet! Tutaj to już nie mam słów opisać jak jestem szczęśliwy, ze udało Nam się spotkać w forumowym składzie! Odbyły się w sumie dwa grille i zwiedzanie miasta w wersji "hardcore"!!! Mieliśmy oczywiście kilka przygód (prostownik!), ale ostatecznie wszystko dobrze się skończyło! Szkoda Kamiś, że nie zostaliście na sobotni wieczór z Nami to chyba jedyny minus :twisted:

Krótkie oceny:

Panel = 10/10
Krakon = 2/10 (ocena zawyżona naszym panelem)
OldieMeet = 11/10 :lol:

Musimy to powtórzyć :lol: Dzięki wszystkim za pomoc i przybycie!!!
Pozdrawiam,
Piotrek
Piotrek_EPKK
The Great and Powerful

Postprzez siara » wtorek, 30 lipca 2013, 09:35

Więc tak. Moje wrażenia jak najbardziej pozytywne :D Miło było zobaczyć na żywo mordki z internetów, no Falconka już widziałem :P Organizacja konwentu o dupę potrzaskał, grunt że nasz panel się odbył. To, że ludzie wychodzą w czasie przerwy i połowa nie wraca to normalne na konwentach, na meetach typowo MLP takie rzeczy się nie dzieją :P
Frekwencja była średnia, sala tez mogła być lepsza, no ale już była lepsza od wcześniejszej. Jeżeli chodzi o sam panel nie mam nic do zarzucenia może jedynie mówcie chłopaki głośniej jak nie ma mikrofonu. No i najmilej z Krakowa będę wspominał dwie rzeczy: Kamisia na żywo i ... chyba się Piotrek domyśla ... Muzeum AK i salę pełną broni (heaven). Teraz kuruję stopy po przemarszu krajoznawczym i do zobaczenia na żywo mam nadzieję wkrótce :twisted:
Ostatnio edytowano piątek, 15 listopada 2013, 12:11 przez siara, łącznie edytowano 1 raz
siara
Earth Pony

Postprzez Kamisha » wtorek, 30 lipca 2013, 09:48

Hehe, czyli podobnie jak ja usmiechasz się tylko wewnątrz siebie xD Mnie tez ludzie mowią, że jestem smutna. A ja mam, kurde, taki wyraz twarzy xDD
Kamisha
Her Majesty Celestia

Postprzez Kamisha » wtorek, 30 lipca 2013, 10:12

Ok, macie trochę zdjęć z naszego aparatu:

Słodkie dziewczynki z anime :D
obrazek
Kucyki jako zabawki Deadpoola i Kakuzu xD
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
Nazgul był genialny :D
obrazek
obrazek
Nasze jedyne normalne zdjęcie razem xD
obrazek

Potem powrzucam kilka zdjęć w pionie, bo w robocie nie mam Photoshopa, a narzędzie do zmniejszania online powoli ogarnia duże zdjęcia.
Kamisha
Her Majesty Celestia

Postprzez Ziemniarka » wtorek, 30 lipca 2013, 11:48

Na ostatnim zdjęciu wyszłyśmy wręcz wspaniale :D
Lol I'm a potato
Ziemniarka
Retarded Moderator

Postprzez » wtorek, 30 lipca 2013, 11:48

Następna strona

Powrót do Wypowiedz się!